Шекспір в юності був шкільним учителем?

— 9 квітня 2013, 12:01

Ця теорія може розповісти про три роки з життя великого драматурга, які поки залишаються загадкою для істориків, пише Бі-бі-сі.

Нам практично нічого не відомо про те, що відбувалося в житті Шекспіра між народженням його дітей-близнюків у 1589-ому році і його появою в Лондоні в 1592-му.

Історик Кен Гроувс вважає, що йому вдалося встановити призначення будинку, що знаходиться неподалік від Тічфілдского абатства і відомого як Плейс-Хаус Котедж. На думку Гроувс, за часів Шекспіра, в цьому будинку розташовувалася школа.

Історик переконаний, що котедж належав Генрі Різлі, третьому графу Саутгемптон, який був одним з покровителів Шекспіра.

До цього факту Гроувс додає твердження англійського письменника XVII століття Джона Обрі про те, що Шекспір ​​був шкільним учителем. Обрі розповів про це у своїх "Коротких життєписах", пославшись на сина одного із сучасників поета, який повідав йому про те, що Шекспір ​​був учителем десь у сільській глушині.

Відомо, що граф Саутгемптон був патроном Великого барда, а в 1933 році професор Імперського коледжу Лондона Довер Вілсон додав до цього той факт, що Шекспір ​​працював у графа репетитором.

За словами Гроувс, місцева школа була невеликою, "щонайбільше - на 12 учнів. Вони вивчали латину, богослов'я, граматику і трохи математику".

Місцевий ентузіаст наводить як доказ своєї теорії ранню творчість Вільяма Шекспіра. Він вважає невипадковим той факт, що одна з його ранніх п'єс присвячена маловідомому королю Генріху VI, який обвінчався з Маргаритою Анжуйською в ​​Тічфілдському абатстві в 1445 році.

Однак не всі поділяють цю теорію. Так, наприклад, директор Шекспірівського інституту Майкл Добсон вважає малоймовірним, що Вільям Шекспір ​​провів тривалий час в сільській глушині.

"Коли Вільям Шекспір ​​з'явився в Лондоні в 1592 році, він вже був перспективним драматургом", - зауважує Добсон.

Реклама:

Головне сьогодні