У Стокгольмі з'являться споруди, покриті "соломкою", що світиться. Фото

— 23 травня 2013, 10:41

Те, що має вигляд соломи, насправді – тонкі волокна, які здатні виробляти енергію за рахунок вітру. Достатньо навіть легкого вітерця, щоб "солома" почала світитись. Тож ця дивна конструкція, цілком можливо, є майбутнім висотних будівель, пише The Daily Mail.

Ідея належить компанії Belatchew Arkitekter (Стокгольм), яка назвала свій проект "Strawscraper". Нову конструкцію планується побудувати на вершечку хмарочосу у центрі міста.

"Використовуючи п'єзоелектричні технології, велика кількість тонких соломинок може виробляти електроенергію навіть на легенькому вітрі", - стверджує фірма.

"У результаті ми маємо новий вид вітрової електростанції, яка відкриває можливість будівлям виробляти енергію", - додають розробники.

Технологія має переваги у порівнянні з традиційними вітровими турбінами, адже вона не шкодить навколишньому середовищу.

Планується також відкрити ресторан на верхньому поверсі такої чудо-будівлі, де відвідувачі зможуть визирнути між "соломинками".

Те, що зазвичай виглядає незрушно і незмінно, раптом оживає. Це схоже на тіло, що дихає. Волокна, ворушачись і освітлюючи, тим самим кожну секунду змінюють вигляд хмарочоса.

Реклама:

Головне сьогодні