Діти, яких виховують двоє батьків, розумніші - вчені

— 6 травня 2013, 13:03

Про це свідчать дані нового дослідження, проведеного вченими із Інституту мозку Хотчкісса Університету Калгарі. Вчені вважають, що наявність двох батьків із перших днів життя дитини призводить до того, що у його мозку формується більше клітин, пише The Daily Mail.

Між тим, це також залежить від статі дитини.

Так, виховані обома батьками хлопчики, мають кращу пам`ять та освітні навички. В свою чергу, у дівчаток, розвивається моторна координація та спілкування.

Вважається, що діти з двома батьками, як правило, отримують більше уваги і більше стабільності, і що вони рідше страждають на емоційні переживання в перші роки життя.

Чим менший стрес у перші роки життя, тим легше формуються клітини мозку. У хлопчиків активно формуються клітини сірої речовини, а у дівчаток - білої.

Дослідники зробили озвучені висновки в ході експериментів з мишами. Мишей поділили на дві групи - з одним батьком і з двома. Був проведений замір активності появи нейронів у мишенят з самого народження і до дорослого віку. Виявилося, що дорослі гризуни з найбільшою кількістю клітин росли з двома батьками.

Реклама:

Головне сьогодні