Ураган знеструмив Одесу і завалив деревами. Є жертви. Фото. Відео

— 1 червня 2013, 16:30

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, у місті місцями повалені дерева, пошкоджені лінії електропередач та комунальні газопроводи.

фото "Думская.net"
фото "Думская.net"
фото "Думская.net"

Через наслідки стихії скасовані всі загальноміські свята, приурочені до Дня захисту дітей, пише "Думская.net" з посиланням на мерію Одеси.

У департаменті міського господарства працює цілодобова контрольно-диспетчерська служба. Громадян просять бути гранично уважними, виходячи на вулицю.

"Необхідно обходити обірвані і дроти, що звисають, старі дерева і т.і. Водіям рекомендується обмежити поїздки і паркувати машини в безпечних місцях", - зазначили в мерії міста.

Разом з тим у соцмережі місцеві мешканці повідомляли, що "у центрі міста, як у фільмі жахів".

"Їхали на машині додому по Старопортофранківській, дроти рвуться і іскрять, шматки дерев величезні валяться на дорогу, двірники не справляються зі зливою. Кошмар", - описали побачене одесити.

Деякі вулиці затопило, а автомобілі виявилися у величезних пробках, через які не могли пробитися навіть автомобілі "Швидкої допомоги".

фото "Думская.net"
фото "Думская.net"

За даними офіційного сайту мерії Одеси, з моменту початку стихії сталося два випадки ураження електрострумом, один з них - з летальним результатом. Крім того є ще троє постраждалих - від падіння черепиці під час зриву даху приватного будинку і падінь гілок від сильного вітру.

Наразі роботи з розпилу та прибирання повалених дерев виконують працівники житлово-комунальних сервісів, КП "Міськзелентрест" та служби порятунку.

На допомогу в ліквідації наслідків стихії та розборі завалів направлені військові Одеського гарнізону, льотчики та курсанти Військової академії.

За даними ДержНС, через негоду в ніч на суботу знеструмлено 398 населених пунктів у шести областях. Зокрема в Одеській області без електроенергії залишився 261 населений пункт, у Київській області - 83, у Житомирській - 23, у Вінницькій - 20, у Миколаївській - 7, у Волинській області - 4.

До відновлення енергопостачання залучено бригади обленерго.

Разом з тим Укргідрометцентр попереджає про ускладнення погодних умов в Україні в суботу.

1 червня на території України очікуються грози, в деяких районах - град і шквали вітру 17-22 м/с, у південній частині та центральних областях - подекуди 25-30 м/с, на всій території, крім Закарпаття та східних областей, подекуди сильні зливи.

Реклама:

Головне сьогодні