В Індії з'явилися жіночі групи, що "воюють" із гвалтівниками

— 5 червня 2013, 13:29

Їх учасниці носять червоні футболки та розправляються з гвалтівниками, в той час як офіційна влада не діє, пише австрійське видання Der Standard, яке цитує Inopressa.

Останнім часом країну захопила ціла хвиля згвалтувань. Після групового згвалтування 23-річної студентки в Нью-Делі, що отримало особливий резонанс, кількість учасників руху зросла з 15 до 100.

"Згвалтування в Нью-Делі розлютило нас, - каже лідер руху Уша Вішвакарма. - До нас почали приходити молоді дівчата з бажанням допомогти, змінити щось таким чином, щоб іншим жінкам не довелося перенести те, що перенесли вони".

В одному тільки 2011 році, в Індії було скоєно 230 тис. злочинів щодо жінок, причому це тільки офіційна статистика, реальна набагато вище. У багатьох випадках жертви, побоюючись громадської думки, вважають за краще приховувати факт згвалтування. До того ж у багатьох містах поліція корумпована.

Рух організовує курси самооборони, на яких дівчат вчать тому, "куди якомога болючіше вдарити нападника". Так, зовсім нещодавно група, що складалася з кількох учасниць руху, напала на молодих людей, які переслідували молоду дівчину і посилали їй непристойні повідомлення.

"Ми побили їх ногами, - розповідає Прееті Верма. - Коли вони тікали, вони обіцяли залишити цю дівчину у спокої".

А ось 16-річна учасниця "Червоних бригад" Афрі для самозахисту використовувала бейсбольну биту.

"Один молодий чоловік постійно робив зауваження з приводу моїх грудей і одного разу таки дав волю своїм рукам. Я вдарила його битою, - сказала дівчина. - Коли я зустріла його на наступний день, він утік раніше, ніж я встигла щось сказати ".

Реклама:

Головне сьогодні