Києву загрожує підтоплення?

— 6 червня 2013, 10:18

Незважаючи на те, що згідно з висновками фахівців, Дніпро не загрожує Києву підтопленням у разі підняття рівня води через інтенсивні атмосферні опади, в місті все ж існує ризик затоплення водою окремих територій, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

За даними синоптиків, 11 та 12 червня в Києві очікується істотне погіршення погоди. У місті пройдуть грозові дощі, в окремих районах можливий град та шквали вітру до 15-20 м / с. У зв'язку з цим столичний градоначальник Олександр Попов доручив створити оперативний штаб реагування на випадок можливого підтоплення територій в місті.

Всім структурним підрозділам КМДА, районним адміністраціям, установам та організаціям міста доручено привести сили, засоби та техніку в стан повної готовності до можливого підняття рівня Дніпра, а також підтоплень окремих територій міста. Особливо це стосується низин, де через низьку пропускну здатність системи водостоків відбувається накопичення зливових вод.

Київавтодор і КП Плесо, а також районні держадміністрації повинні забезпечити належну роботу зливової каналізації, розчистити системи водовідведення, меліоративні канали та ливнеприйомні системи.

Також Київавтодор, Київський метрополітен та районі адміністрації повинні обстежити інженерні мережі в підземних пішохідних переходах суміщених зі станціями метрополітену, і в разі необхідності, укомплектувати підземні переходи насосами для відкачування води.

У свою чергу Департамент транспортної інфраструктури повинен забезпечити роботу міського пасажирського транспорту для перевезення пасажирів за маршрутами ліній метрополітену в разі аварійного призупинення руху через підтоплення станцій.

Як відомо, наразі від сильних повеней страждає Німеччина, Чехія та Австрія.

Реклама:

Головне сьогодні