Європа у воді: тепер Словаччина. Фото

— 6 червня 2013, 10:25

На думку експертів, повінь досягне кульмінації в четвер, коли "велика вода" з Австрії докотиться до Словаччини. Рівень води в Дунаї підійде до позначки в 10 метрів. Стабілізація ситуації очікується не раніше кінця поточного тижня.

За словами прем'єр-міністра країни Віктора Орбана, маса води, що рухається на місто, "становить небезпеку для життя людей". "Влада робить все можливе для захисту міста, і впорається з цим завданням", - підкреслив він, додавши, що в найближчі дні може бути оголошено про евакуацію частини Будапешта.

[L]Уздовж набережних в угорській столиці в даний час зводяться насипи з мішків з піском. Зона вздовж Дунаю закрита для автомобільного та пішохідного руху.

До надання допомоги населенню вже готові 3,6 тис поліцейських і 8 тис військовослужбовців.

"Ми очікуємо, що ситуація у Словаччині стане критичною у четвер, коли Дунай вийде з берегів", - каже спікер словацького пожежного департаменту Сільвія Джанковікова.

"Ми ретельно готуємо анти-повеневі бар'єри і готуємося до евакуації Братислами", - каже вона.

Нині, за її словами, не було зафіксовано жодних жертв від стихії.

У чеській столиці пік жахливих повеней пройшов, і Прага намагається повернутися до нормального життя. Вперше за багато днів над містом сяє сонце. На вулицях Праги вже їздять трамваї.

Місто вже попросило в уряду гроші на ліквідацію наслідків. Роботу почнуть, як тільки річка увійде у свої береги. Зараз рівень води поступово, але знижується. Проте влада не квапиться знімати захисні загородження, побоюючись нових ударів природи. Лиха чекають тепер в районах на північ Праги. Тут вода ще піднімається.

Нагадаємо, що через проливні дощі в Європі почалася повінь, в результаті якого виявилися затоплені деякі регіони Польщі, Чехії, Німеччини, Австрії. Тисячі людей у ​​постраждалих регіонах були евакуйовані.

За матеріалами ІТАР-ТАСС, CNN

Реклама:

Головне сьогодні