Наступного тижня розпочнеться видача закордонних паспортів у штатному режимі

— 2 липня 2013, 14:50

Як розповів керівник Державної міграційної служби Микола Ковальчук, процедура оформлення документів поліграфкомбінатом "Україна" триватиме близько тижня, після чого поліграфкомбінат в повному обсязі буде виробляти бланки паспортів, повідомляє Інтерфакс.

"Вже з 8 липня, як тільки буде підписано контракт з виробником, відвантаження бланків паспортів відбуватиметься в штатному режимі", - сказав Ковальчук.

За його словами, вже 8-9 липня ті люди, які стоять першими в черзі, почнуть отримувати закордонні паспорти. Глава Держміграційної служби уточнив, що наразі подано до 100 тис заявок від українців на отримання закордонних паспортів. Саме така кількість людей перебуває у черзі для отримання документів на виїзд з України.

Він також повідомив, що у тих, хто замовляв оформлення закордонних паспортів у прискореному режимі (за 10 днів), термін заявки минув, а ті українці, які подавали документи на оформлення паспорта протягом 30 днів, отримають закордонні паспорти вчасно.

Відповідаючи на запитання, чи буде видаватися яка-небудь компенсація за несвоєчасну видачу закордонного паспорта і за закінчення терміну заявки термінової видачі закордонних паспортів, Ковальчук ухилився від прямої відповіді і зазначив, що це можливо лише в судовому порядку.

Також, за його словами, поліграфкомбінат "Україна" може досить швидко впоратися з поставленим завданням, оскільки виробничі потужності комбінату складають до 25 тис бланків на добу.

Як повідомлялося, в Держміграційної службі затримка з видачею закордонних паспортів носить тимчасовий характер і пов'язана зі зміною виробника бланків паспортів для виїзду за кордон.

26 червня Міграційна служба провела тендер на закупівлю бланків закордонних паспортів в одного учасника - ДП Поліграфкомбінат "Україна".

Реклама:

Головне сьогодні