Через 40 років лікар повернув пацієнтові ампутовану руку

— 2 липня 2013, 15:35

Через 40 з гаком років, повідомляє німецьке видання Sueddeutsche Zeitung, яке цитує Inopressa, американець повернув руку колишньому пацієнтові.

Весь цей час, кістки, скріплені між собою дротом, пролежали в старому армійському ящику в будинку Акселрада. Лише два роки тому американець несподівано знайшов їх і вирішив передати матеріал своєму колишньому пацієнту. Про те, що Акселрад веде його пошуки, повідомила в'єтнамська газета, в результаті чого відгукнувся один з родичів Хина.

Протягом декількох місяців американець погоджував свої дії з в'єтнамською і американською владою. Врешті з'ясувалося, що кістки дозволені до перевезення на авіатранспорті. Зустріч американського лікаря і 74-річного ветерана відбулася у в'єтнамському містечку Анкхе.

Тепер, возз'єднавшись зі своєю рукою, батько сімох дітей Хин спробує домогтися у місцевої влади отримання ветеранської пенсії.

Справа в тому, що після війни всі його документи були загублені і він не міг довести чиновникам, що руку втратив саме в ході бойових дій. Кістки ж, у свою чергу, є найкращим тому доказом.

Реклама:

Головне сьогодні