У США обрали найшкідливішу страву

— 3 липня 2013, 17:19

Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на Agence France-Presse.

Страва під назвою "Великий улов", яка подається в мережі закусочних Long John Silver's, містить в кожній порції 33 грами транс-жирів, а також 3700 міліграмів натрію.

При цьому, відповідно до рекомендацій Американської кардіологічної асоціації, людина повинна споживати на добу не більше двох грамів транс-жирів і 1500 міліграмів натрію.

Голова Центру наукових досліджень в інтересах суспільства (CSPI - Center for Science in the Public Interest) Майкл Джейкобсон заявив, що "Великий улов" заслуговує місця "на дні морському".

Джейкобсон зазначив, що "Великий улов" містить порівняльно невелику для фастфуду кількість кілокалорій - 1320, проте дуже шкідлива для судин, які закупорюються через надмірне споживання транс-жирів.

Крім того, риба подається з обсмаженими кільцями цибулі, що містять, як з'ясували вчені, в три рази більше транс-жирів ніж заявлено на упаковці.

Long John Silver's, який позиціонує себе як найбільша в світі мережа рибних ресторанів швидкого обслуговування, поки не став коментувати результати дослідження CSPI.

Страва "Великий улов" була анонсована в ресторанах Long John Silver's в кінці травня 2013 як "рекордно велика риба за економічною ціною" - за 4,99 долара.

Реклама:

Головне сьогодні