У Міносвіти не виключають, що вузи можуть не об’єднувати

— 3 липня 2013, 18:08

Про це заявив директор департаменту вищої освіти МОН Юрій Коровайченко в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з цим є указ президента від 2010 року, який передбачає оптимізацію мережі вищих навчальних закладів, тому що держава розуміє, що утримувати таку величезну кількість навчальних закладів неможливо. Саме навчальних закладів, про студентів мова не йде, нехай їх буде 2,3 млн - немає питань", - сказав Коровайченко.

Він також додав, що "різноманітність напрямків підготовки ні про що не говорить".

"Університет - це потужний організм, який займається багатопрофільної підготовкою студентів, є факультети, очолювані фахівцями своєї справи. А ректор - це менеджер, який організовує фінансово-економічну діяльність. Це нормальна схема існування університету", - додав Коровайченко.

Він наголосив, що ректори одеських і дніпропетровських вузів, які реорганізовують, знали про майбутні зміни.

"Перед винесенням документа на уряд він узгоджується з усіма зацікавленими міністерствами і відомствами, зокрема, з Міністерством аграрної політики. Приєднання навчальних закладів аграрного профілю до інших навчальним закладом відбувалося в тому числі з ініціативи міністра аграрної політики пана Присяжнюка (міністр аграрної політики і продовольства). Як вони могли не знати?", - зауважив Коровайченко.

Водночас, відповідаючи на запитання про те, чи може бути скасований указ про об’єднання вузів, Юрій Коровайченко відповів: "Звичайно може бути все, що завгодно".

"Єдине - в таких випадках дуже погано, коли керівники вузів, намагаючись вирішувати такі питання, нехай навіть громадські, залучають до цього студентів. Це найгірше - коли дітей залучають до якої-небудь боротьби", - додав Коровайченко.

Як відомо, 1 липня близько тисячі студентів і викладачів Дніпропетровського державного аграрного університету провели біля будівлі облдержадміністрації акцію протесту проти злиття їх вузу з фінансовою і митною академіями

Ще раніше працівники Одеського аграрного університету написали листа президенту, у якому просили не приєднувати вуз до Одеської національної академії харчових технологій.

Реклама:

Головне сьогодні