Тест

Вчені дізналися, коли настане кінець світу

Такий невтішний прогноз зробив вчений О'Меллі-Джеймс на національній нараді з астрономії, що проходить в університеті Сент-Ендрюс. Його пророцтва засновані на комп'ютерному моделюванні довгострокових змін на Сонце і впливу цих процесів на Землю.

Як йдеться у новому дослідженні, Армагеддон настане із доволі прозаїчної причини: через збільшення температури Сонця і його викидів, зменшиться кількість вуглекислого газу на Землі.

Наразі фахівці намагаються знайти способи скоротити викиди парникових газів для запобігання виходу глобального потепління з-під контролю.

Однак, чим старіше і гарячіше стає Сонце, збільшується випаровування, а хімічні реакції із дощовою водою забиратимуть більше і більше вуглекислого газу.

Менше ніж за мільярд років, його рівень буде надто низьким для фотосинтезуючих рослин Коли це станеться, життя на Землі припиниться.

Із зникненням рослин, зникнуть травоїдні тварини, а також хижаки, які полюють на них.

Врешті-решт, все що залишиться - це мікроби, і те не всі. Живі організми будуть скупчуватися навколо ймовірних "оаз" із рідкою водою. Тож, скоріше за все, осередки життя знаходитимуться чи на великих висотах, чи під землею.

Крім того, через мільярд років висохнуть і океани. Сонце, з роками, ставатиме яскравіше і нагріє Землю так, що океани просто випаруються.

Між тим, на думку ученого, висновки його дослідження мають спонукати людство до нових пошуків позаземного життя.

За матеріалами The Daily Mail