Тест

683 випускників на зовнішньому тестуванні отримали максимальний бал

Про це під час своєї чат-конференції розповіла директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, повідомяють "Українські новини".

"Зараз оголошені повністю результати основної сесії ЗНО цього року. Ми маємо 683 осіб, що набрали з різних предметів 200 балів. З них 48 набрали по 200 балів з двох предметів і 6 - з трьох предметів", - повідомила вона.

Разом з цим Зайцева не змогла сказати, у якому регіоні України найбільше успішно здали тестування.

Водночас вона повідомила, що цього року 200-бальну оцінку одержала менша кількість абітурієнтів, ніж у попередньому, але зазначила, що таке порівняння не зовсім коректне.

"Щодо порівняння з минулим роком - у процентному співвідношенні ми ще не порівнювали. В абсолютних числах 683 - це менше, ніж торік, не набагато, але менше. Таке порівняння не дуже коректне, тому що ми маємо порівнювати кількість учасників ЗНО", - вважає директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Також вона повідомила, що найближчим часом планується повернути в завдання зовнішнього оцінювання тестові завдання відкритого типу з математиці, а також з історії.

Зовнішнє незалежне тестування в 2013 році пройшло з 3 по 27 червня.

Зараз триває вступна кампанія у вузи.