Тест

Динозаврів убили метелики - вчені

Як повідомляє Inopressa із посиланням на La Repubblica, нова теорія, викладена у книзі Браяна Світека. В ній перераховані найрізніші теорії несподіваного зникнення тих, кого можна вважати тодішніми господарями суші.

66-65 мільйонів років тому наша планета була схожа на величезний квітучий сад. У ту пору птахів ще не було, і метелики відчували себе чудово, розмножуючись без втоми. Цілком ймовірно, що причиною загибелі динозаврів став голод.

Метелики, як і динозаври, були вегетаріанцями. У величезних рептилій, правда, були величезні щелепи, але лускокрилі могли розраховувати на непереможну зброю: чисельність. Гусіні пожирали листя, і бронтозаври & Со, ймовірно, вимирали від спазмів у шлунку.

Безумовно, нова теорія про метеликів-убивць викликає посмішку. Але вчені пропонують і інші не менш дивні теорії. Біологи, наприклад, підозрюють, що в ту епоху маленькі ссавці взяли за звичку поїдати на сніданок яйця динозаврів.

Ботаніки припускають, що в заростях улюбленого листя з'явилася якась отруйна травичка. Палеонтологи висувають версію про те, що динозаври страждали грижею хребетних дисків, артритами і раком.

Атмосфера була нестабільна, космічні та УФ-промені залишали на шкірі динозаврів опіки, а очі вражала катаракта. Динозаври мали непропорційно велике тіло і маленький мозок, і інші, більш дрібні і хитрі тварини випереджали "босів" у пошуках їжі. Не могла не з'явитися і теорія про те, що динозаври, як і панди, несподівано втратили бажання до розмноження.

Найпопулярнішою залишається теорія про те, що занадто активні в той час вулкани наповнили атмосферу попелом, що призвело до температурних змін і змін рівня Світового океану.

Саме в цей момент, коли популяція вже переживала труднощі, прилетів Юкатанський метеорит, що і стало останнім ударом для популяції динозаврів.