700 тисяч українців виженуть з Росії?

— 5 липня 2013, 13:14

Про це заявив глава російської Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський, якого цитує Радіо Свобода.

Він прокоментував ситуацію щодо українських громадян, які нелегально працюють на території Росії. За даними ФМС, загальна кількість українських трудових мігрантів склала торік у сусідній державі понад 1,3 мільйона осіб, із них більше мільйона працюють без оформлення документів.

Голова правозахисної організації "Громадянське сприяння" Світлана Ганнушкіна вже багато років займається проблемами трудових мігрантів.

Вона впевнена, що заяви керівника ФМС Костянтина Ромодановського з приводу українських нелегалів, не що інше, як політика. На думку Ганнушкіної, стосунки двох держав відбиваються на житті й проблемах звичайних громадян.

Як заявив Ромодановський, російське законодавство передбачає різні заходи покарання для порушників міграційного та трудового законодавства Росії, в тому числі видворення і заборону на в'їзд.

За словами керівника російської Федеральної міграційної служби, на сьогоднішній день близько 700 тисяч громадян України є кандидатами на закриття їм в'їзду до Росії.

На думку експертів у галузі міграційної політики, керівництво ФМС зараз по-старому намагається вирішити проблему, борючись з наслідками, а не з причинами.

Реклама:

Головне сьогодні