Авіакатастрофа у Сан-Франциско: відео моменту аварії. Фото

— 8 липня 2013, 09:44

У критичному стані, за останніми даними, знаходяться десять осіб, зокрема двоє дітей, повідомляє РИА Новости з посиланням на представників аеропорту.

49 осіб з числа постраждалих знаходяться в "серйозному" стані, 132 отримали легкі поранення. Не постраждали 123 людини, а доля однієї досі невідома.

Літак південнокорейської авіакомпанії Asiana Airlines (рейс 214) більше десяти годин летів у Сан-Франциско з Сеула, на борту було 307 осіб - 291 пасажир і 16 членів екіпажу.

Серед пасажирів рейсу були в основному громадяни КНР (141 осіб), Південної Кореї (77), США (61), Японії (1).

За словами очевидців, двохсоттонна машина зайшла на посадку, занадто сильно задерши носа, і зачепила хвостом дамбу біля торця злітно-посадкової смуги. Це підтверджує картина на місці події - уламки широкофюзеляжного лайнера розкидані, починаючи з берега каналу, розташованого біля краю ЗПС.

Слідство у справі про катастрофу лайнера не розглядає версію теракту, повідомили представники правоохоронних органів.

Відзначається, що це перша авіакатастрофа Boeing 777, одного з найбільших і надійних пасажирських літаків у світі - попередні авіаподії обходилися без жертв.

Бортові самописці

За інформацією бортових самописців, заходячи на посадку, літак наближався до смуги занадто низько і занадто повільно. За сім секунд до зіткнення, пілоти вирішили прискоритися.

За чотири секунди до удару, пролунало попередження про те що літак втрачає можливість залишатися у повітрі.

Записуючі прилади свідчать про те, що пілоти намагалися перервати посадку за дві секунди до падіння. Екіпаж вирішив зайти на друге коло за 1,5 секунди до катастрофи.

На запитання журналістів, чи була ця катастрофа помилкою пілота, голова національної ради транспортної безпеки Дебора Херсман повідомила, що ситуація ще знаходиться на розслідуванні, пише CNN.

Медики і очевидці

За словами медиків, що прибули на місце пригоди, вони очікували на велику кількість опіків і більш серйозні травми. Між тим, шестеро пасажирів все ще перебувають у критичному стані.

Деякі пасажири отримали травми голови та черевної порожнини, а також переломи хребта.

За словами пасажира Бенджаміна Леві, він готувався до серйозніших травм.

"Чесно кажучи, я думав, що літак перевернеться. Якщо б так сталося, нікому б було тут говорити", - каже він.

Реклама:

Головне сьогодні