У Британії розсекретили промову королеви на випадок ядерної війни

— 1 серпня 2013, 09:35

Як повідомляє BBC News, в урядових документах, датованих 1983, королева закликатиме народ сполученого королівства "молитися". У гіпотетичній промові, загроза ядерної війна визнана "найбільшою за всю історію хороброї країни".

Як пише Lenta.ru із посиланням на Associated Press, у повідомленні, покликаному підготувати громадян країни до випробувань війни, Єлизавета II апелює до патріотизму, сімейних цінностей, а також ділиться своїми спогадами про початок Другої світової війни.

"Небезпеки, з якими ми зіткнулися сьогодні, у багато разів перевершують всі ті, які ми зустрічали за весь час нашої довгої історії, - цитує текст AP. - Але які б жахи нас ні підстерігали, всі ті якості, які вже двічі в цьому сумному столітті допомагали нам зберегти свою свободу, знову стануть нашою силою".

За умовами навчань, СРСР і його союзники за варшавським блоком здійснили хімічну атаку на Британію. Країни НАТО у відповідь зібралися скинути на супротивника ядерну бомбу, чим змусили агресорів попросити про мир.

Навчання проходили на тлі загострення "холодної війни", кульмінацією якого став крах південнокорейського цивільного лайнера з 269 людьми на борту, збитого радянським винищувачем у вересні 1983 року. Раніше в березні президент США Рональд Рейган оголосив СРСР "імперією зла".

Реклама:

Головне сьогодні