Табачник не побачив серйозних зауважень до Університету Шевченка, який розтринькав 11 мільйонів

— 1 серпня 2013, 15:29

Про це він сказав на брифінгу. Його слова цитують Українські новини.

Табачник зазначив, що найсуворішим зауваженням, при перевірці Рахунковою палатою, є виявлення нецільового використання коштів, що межує з відкриттям більш серйозного провадження.

Разом з тим, за його словами, Рахункова палата може поставити під сумнів ефективність використання коштів.

Однак він підкреслив, що це спірний критерій, і кожен ректор або декан може вважати певний напрям пріоритетним, а у контролюючого органу може бути інша думка.

"Повний звіт Рахункової палати надзвичайно доброзичливий для нашого головного університету... Жодних серйозних зауважень немає. Ці 11 млн. взяті не з висновків, а з тексту, і там ставиться питання про те, що їх потрібно було більш ефективно використовувати на наукові дослідження. Ми з цим згодні і вдячні Рахунковій палаті ", - сказав міністр.

Табачник підкреслив, що під час представлення звіту, у заході брали участь представники міністерства і ректор університету ім. Шевченка Леонід Губерський. "Проблеми там немає, криміналу теж немає", - додав він.

Табачник зазначив, що висновки Рахункової палати вплинуть на те, щоб наукові дослідження були більш ефективними і спрямовані на потреби економіки.

Як відомо, Рахункова палата заявила про неефективне використання 11 млн. гривень бюджетних коштів Київським національним університетом імені Тараса Шевченка на наукову діяльність.

Реклама:

Головне сьогодні