10 дітей госпіталізовано з менінгітом у Житомирській області

— 1 серпня 2013, 16:23

Про це йдеться в повідомленні Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в Житомирській області, повідомляють Українські новини.

Відповідно до повідомлення, серед мешканців трьох сіл і різних мікрорайонів міста Малина реєструються випадки із клінічно встановленим діагнозом "серозний менінгіт" або підозрами на серозний менінгіт.

В одного хворого (дорослого) лабораторно підтверджено вірусне походження захворювання.

Станом на 30 липня на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Малинської райлікарні перебуває 10 дітей з діагнозом "серозний менінгіт" із середнім ступенем тяжкості.

Відомство зазначає, що всі хворі за межі країни не виїжджали і всі випадки не пов'язані між собою.

Для стабілізації епідемічної ситуації в осередках проводиться комплекс профілактичних і протиепідемічних заходів.

Імовірним збудником, що спричинив захворювання, є вірус лихоманки Західного Нілу й ентеровіруси.

У СЕС зазначають, що методи специфічної профілактики (вакцинація) проти ентеровірусних захворювань і захворювань, викликаних вірусом Західного Нілу, не розроблені.

Головними заходами неспецифічної (індивідуальної) профілактики є використання тільки кип'яченої або бутильованої води, ретельне миття перед уживанням фруктів і овочів, дотримання правил особистої гігієни; для купання й відпочинку - використання тільки офіційно відкритих пляжів, під час відпочинку в природних умовах - використання засобів захисту від укусів комарів.

Реклама:

Головне сьогодні