Найбільша кількість абітурієнтів Шевченка хочуть займатися туризмом

— 1 серпня 2013, 17:53

Як повідомив ректор КНУ ім. Шевченка Леонід Губерський якого цитує Інтерфакс, конкурс на спеціальність "туризм" (географічний факультет) становить майже 91 особа на місце, "реклама і зв'язки з громадськістю" (Інститут журналістики) - 58 осіб на місце, "програмна інженерія" (Факультет кібернетики) - 55 осіб на місце, "видавнича справа та редагування" (Інститут журналістики) - 44, "філологія" (прикладна лінгвістика і англійська мова) - 37 осіб на місце.

Губерський також звернув увагу на зростання конкурсу на деякі спеціальності природничого циклу (географія, математика, механіка, екологія, комп'ютерна інженерія), а також східні мови в Інституті філології.

Крім того, ректор КНУ констатував, що найвищі прохідні бали серед рекомендованих до зарахування на бакалаврат фіксуються на спеціальності "програмна інженерія" (мінімальний бал абітурієнтів, рекомендованих до зарахування, - 804), "міжнародна економіка (мінімальний бал - 894) , "англійська мова і література" (792), "економічна кібернетика" (788), "економіка підприємства" (788).

Водночас Губерський зазначив, що в четвер вранці були затверджені списки студентів, рекомендованих до зарахування на бакалаврат за першої хвилею. За його словами, план держзамовлення на денну форму навчання становить 2300 місць, на заочну - 180 місць.

Водночас ректор повідомив, що вже зараховано майже 1,8 тис студентів на магістратуру університету, серед яких понад 900 студентів-випускників бакалаврату інших ВНЗ, а також понад 600 студентів-фахівців.

Губерський також наголосив, що в цьому році було подано майже 52 тис. заяв від абітурієнтів на освітньо-кваліфікаційні рівні магістра, спеціаліста, бакалавра та молодшого спеціаліста. "Це найбільша кількість заяв за минулі роки та найбільша кількість серед вищих навчальних закладів в Україні", - зазначив він.

Губерський також зазначив, що більше половини вступників під час подання документів скористалися єдиної електронною базою освіти.

Реклама:

Головне сьогодні