Тест

У Табачника нагадали ректорам ВУЗів про долю Мельника

Про це йдеться у його листі до ректорів ВУЗів, повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Враховуючи суспільну важливість завершального етапу вступної кампанії 2013 року, попереджаю керівників вищих навчальних закладів про особисту відповідальність щодо забезпечення достовірності рейтингових списків та за порушення під час підготовки наказів про зарахування", - йдеться у листі МОН.

Суліма наголосив на недопущенні зарахування за відсутності ліцензії або з перевищенням встановленого ліцензованого обсягу, відмови у рекомендації до зарахування та зарахуванні поза конкурсом особам, які мають на це право, самовільного перерозподілу місць державного замовлення між напрямами, спеціальностями або його невиконання тощо.

"У разі встановлення порушень умов прийому до вищих навчальних закладів в 2013 році накази про зарахування будуть скасовані, неправомірно зараховані студенти не отримають студентські квитки, а винуватці допущених правопорушень будуть притягнуті до відповідальності", - наголосив він.

Суліма також нагадав, що з 1 по 31 липня 2013 року, під час прийому документів до вищих навчальних закладів правоохоронними органами встановлено кілька фактів отримання працівниками вищих навчальних закладів "неправомірної вигоди за встановлення несанкціонованих преференцій під час конкурсного відбору до вищих навчальних закладів України".

За цими фактами порушено кримінальні провадження.

У зв’язку з цим та з метою запобігання правопорушенням під час вступної кампанії та "посилення роботи щодо профілактики та викорінення проявів посадових зловживань, хабарництва та інших негативних явищ у сфері освіти", Суліма наголосив на необхідності забезпечити прозорість вступної кампанії.

Зокрема, він пропонує висвітлювати її перебіг та результати на офіційних веб-сайтах і на стендах приймальних комісій, доступних широкій громадськості, організувати інформування вступників про номери телефонів довіри обласних управлінь внутрішніх справ, за якими, у разі вимагання хабарів, можна повідомити про злочин.

Він також вважає доцільним залучення громадськості та представників студентського самоврядування до спостереження за перебігом вступної кампанії 2013 року і "невідкладне інформування Міністерства освіти і науки, інших міністерств і відомств, що мають у своєму підпорядкуванні вищі навчальні заклади, про випадки хабарництва та зловживань, а також про вжиті заходи щодо запобігання зазначеним явищам у вищих навчальних закладах".

Як відомо, нещодавно суд посадив скандального ректора Податкової академії в Ірпіні "регіонала" Петра Мельника під домашній арешт.

Його звинувачують у хабарництві. Мельника затримали під час отримання грошей за вступ до вишу абітурієнтів - 40 та 80 тисяч гривень. Крім того, під час обшуку у кабінеті вилучили ще 30 тисяч доларів.

Українська правда. Життя