Тест

Замість літніх таборів - до бібліотеки: як проводять літо американські діти

Однак існує місце, де молодь може безкоштовно провести час – це громадські бібліотеки, що влітку пропонують своїм відвідувачам не лише книжки та фільми, пише Голос Америки.

Як розповідає бібліотекарка Ненсі Шлей, літо – надзвичайно гаряча пора року для цієї бібліотеки. "Влітку до нас приходить дуже багато батьків з дітьми. Батьки читають дітям книжки, користуються нашими комп’ютерами. Діти граються іграшками для розвитку, у нас навіть є спеціальний комп’ютер для дітей", - каже вона.

Літня програма розроблена таким чином, щоб відвідини бібліотеки викликали зацікавлення молоді. Спеціальні програми створені для підлітків. Одна з них дозволяє підліткам розвинути творчу фантазію, збираючи чудернацькі фігури з конструктора Лего.

Бібліотекарка Ненсі Шлей говорить: "Наше завдання спонукати дітей читати протягом літа аби підтримувати їх навички, щоб не знизився рівень їхнього читання. Згідно з дослідженнями, після літа чимало дітей відстають у читанні на два місяці, вони втрачають свої знання".

Загалом у Сполучених Штатах діє понад сто двадцять тисяч бібліотек. Літня програма, один зі способів, які бібліотекарі застосовують, аби виконувати, свою основну місію – поширювати знання.