Іноземці масово залишають Італію

— 5 серпня 2013, 11:16

Про це свідчать дані актуального демографічного звіту статистичного відомства Італії ISTAT. Так, упродовж останнього року з Італії виїхали на 17,9% іноземців більше, ніж попереднього року, пише DW.

Водночас слід зазначити, що сальдо іноземної міграції залишається позитивним, адже на зміну вже інтегрованим іноземцям, які виїжджають, прибувають нові. Так, загальна частка іммігрантів в Італії між 2012 та початком 2013 року все ж зросла - з 6,8% до 7,4%.

З даних звіту також видно, що Італія стала менш привабливою для трудових мігрантів: упродовж останнього року було видано на 27% дозволів на проживання менше, ніж роком раніше. Причому значно скоротилася частка дозволів на проживання, виданих з мотивів роботи - на 43%. Торік уперше за останні п'ять років було видано більше дозволів на проживання в Італії з сімейних мотивів, аніж з робочих.

Згідно з офіційними даними, кількість іноземців, що "виписалася" з Італії у зв’язку з переїздом, склала 38 тисяч осіб. Однак ці дані, швидше за все, дуже занижені, зазначають демографи. Адже велика частка тих, хто виїжджає, просто не повідомляє про це відповідні служби.

Реклама:

Головне сьогодні