Глобальне потепління призведе до громадянських війн?

— 5 серпня 2013, 15:35

Як передає кореспондент Independent Стів Коннор, якого цитує Inopressa, якщо вірити результатам дослідження, передбачене екологами підвищення температури на 2 градуси Цельсія збільшить ймовірність громадянських воєн на 50%.

"Ми не говоримо, що потепління неминуче призведе до зростання числа насильства, - уточнює один із співавторів дослідження Маршал Беркі з Каліфорнійського університету. - Ми говоримо, що у минулому, кліматичні зміни, особливо підвищення температури, були пов'язані із збільшенням кількості міжособистісних і суспільних конфліктів".

Роки високих температур можуть призвести до погіршення економічних умов, особливо в аграрних суспільствах, так що в таких умовах люди можуть взятися за зброю, намагаються пояснити виявлену кореляцію вчені.

Інший учасник дослідницької групи, Соломон Сян з Прінстонського університету, порівняв результати дослідження з ситуацією 1950-х років, коли у світі одночасно спостерігалося кількості курців і збільшення захворюваності на рак легенів. Ученим знадобилося багато років, щоб встановити зв'язок між двома явищами, повідомляється в публікації.

Реклама:

Головне сьогодні