Спека продовжує тероризувати Європу

— 6 серпня 2013, 10:10

В австрійському Зальцбурзі стовпчики термометрів досягли позначки +38,6 градусів за цельсієм, повідомляє УНІАН.

Схожа ситуація - в Ліхтенштейні, в деяких містах Італії, Швейцарії, Чехії, Сербії та Угорщини. У Мадриді температура повітря досягала позначки +37 градусів, у південних містах - таких, як Кордова, - термометри показували +40 градусів.

Як повідомляє Gismeteo, в країні не знято режим підвищеної пожежонебезпечної ситуцації, оскільки температура в найближчий час буде триматися на рівні +35.

Це вже призвело до численних пожеж: в даний час рятувальники борються з 11 великими вогнищами у лісових масивах. Крім того, надзвичайно висока температура була зафіксована в Лондоні (понад +32) та Парижі (близько +35). У Белграді протягом минулого тижня було +36, а найближчі дні будуть спекотніші ще на 2.

У Будапешті стовпчик термометра підніметься до +39. Навіть у Стокгольмі температура буде занадто високою для цього північного регіону - близько +30.

Місцевим мешканцям і туристам під час спеки рекомендується особливу увагу приділити своєму здоров'ю: не виходити зайвий раз на вулицю, пити більше води, обмеживши при тому споживання алкоголю, а також носити одяг з натуральних матеріалів, сонцезахисні окуляри і головні убори.

Реклама:

Головне сьогодні