Курортні романи майже не призводять до серйозних стосунків - експерти

— 6 серпня 2013, 10:15

Якщо зради на курорті і призводять до сімейних розривів, то вони, найімовірніше, - лише привід, а не причина цього.

Так вважають психологи, експерти з питань сім'ї Михайло Фризюк і Юрій Симонов, яких цитує Укрінформ.

"Курортні романи, які закінчилися стосунками, - це менше 10%. Це 8-10%... Шанс знайти свою другу половинку є, але він дуже маленький", - зазначив психолог, психотерапевт Михайло Фризюк.

Що стосується розпаду сімей внаслідок курортних романів, то, на його думку, ця цифра має бути "значно вища". Але роман на курорті може бути лише приводом для розпаду сім'ї і не завжди - причиною. А причина, яка змушує на курорті шукати відносини, - одна з основних. Серед них - неможливість побудувати потрібні відносини вдома.

"Але якщо є хороший контакт, любов, то це не є проблемою. Тобто якщо серце зайняте, то на жодному курорті в нього ніхто не вміститься. А якщо є складнощі у відносинах, бракує любові, ніжності, уваги, є втома, побут, який придавив, то курорт стає дуже сприятливим місцем, де партнер може це добрати", - уточнив Михайло Фризюк.

"А, може бути, курортний роман просто посприяв, а розпад сім'ї вже був підготовлений заздалегідь", - припустив соціонік, експерт із сімейних зрад Юрій Симонов, переконаний у тому, що відрядження і курорти лише освіжають відносини.

Освіжають їх навіть скандали в сім'ї, вважають експерти. "Якщо в сім'ї скандалять - це означає, що не все ще вмерло. Це - спроби щось сказати один одному. Гірше, коли і скандалити вже лінь. Але розлучення - це не лише кінець чогось. Це і шанс для початку. Треба дати один одному цей шанс", - сказав Юрій Симонов.

"Скандал - це добре. Важливо, щоб це був вирішений скандал. Якщо в результаті скандалу вирішується конфлікт, це розвиває відносини", - підкреслив Михайло Фризюк.

В цілому, психологи не радять зізнаватися у своїх зрадах і не надавати велике значення курортним романам. А крім того, як зазначив Юрій Симонов, "кількімть зрад - досить рівномірна протягом року, просто літні зради помітніші".

Експерти вважають, що їхати на курорт за серйозними стосунками не варто і не треба ставити собі таке завдання.

Реклама:

Головне сьогодні