Майже половина шкiльної продукцiї, що продається в Українi, не є якiсною - Держспоживiнспекцiя

— 7 серпня 2013, 15:03

Про це повiдомив голова вiдомства Сергiй Орєхов, якого цитує Інтерфакс.

За його словами, Держспоживiнспекцiя та її територiальнi органи вже перевiрили близько 300 пiдприємств, якi реалiзують товари шкiльного асортименту, в яких було встановлено понад 1000 порушень вимог законодавства про захист прав споживачiв. Забраковано та знято з реалiзацiї близько 20 тис. одиниць продукцiї, що становило 40% вiд перевiреної кiлькостi.

"На жаль, аналiз стану споживчого ринку товарiв шкiльного асортименту свiдчить про те, що сьогоднi намiтилася стiйка тенденцiя надходження на споживчий ринок України товарiв iз грубими виробничими дефектами та iз застосуванням матерiалiв, якi можуть негативно впливати на стан здоров'я дiтей. Крiм того, ринок наповнили товари невiдомого походження", - заявив Орєхов.

Вiн зазначив, що пiд час перевiрки суб'єктiв господарювання - великих торговельних мереж дитячих магазинiв - також було виявлено низку порушень шкiльної продукцiї, що продавалася. "Навiть у наших фiрмових дитячих магазинах трапляється продукцiя, яка не вiдповiдає нормам", - додав вiн.

Орєхов закликав батькiв у рамках пiдготовки до нового шкiльного сезону звертати увагу на якiсть товару з тим, щоб зберегти здоров'я дiтей.

Реклама:

Головне сьогодні