У прикарпатській школі не почалося навчання через протест батьків

— 2 вересня 2013, 17:00

Так батьки протестують, що не ведеться будівництво нової школи, повідомляє Радіо Свобода.

Учні вчилися в семи приміщеннях, серед яких і сільська рада, і фельдшерсько-акушерський пункт, без теплих туалетів і спортивного майданчика. Два роки тому урочисто було закладено камінь під будівництво нового приміщення, однак роботи не виконуються.

За словами батьків, пустять дітей до школи лише тоді, коли розпочнеться будівництво. У школі навчається понад 200 учнів.

Як повідомили в обласній держадміністрації, будівництво призупинене через брак коштів, поетапно будують по одному навчальному закладу, а не розпорошують на кілька будов. У цьому році, за даними ОДА, здали першу чергу Білоберізької школи у Верховинському районі, Раковецьку школу обіцяють включити у план будівництва на наступний рік.

Керівник обласного управління освіти і науки Зінаїда Болюк каже, що такі радикальні дії батьків можуть обернутися шкодою для дітей: "якщо ми зараз їх втягнемо у це протистояння, якщо вони місяць-другий не ходитимуть до школи, то не зможуть здавати екзамени за випускний клас, ті що в перехідних, не будуть переведені в наступний клас, тобто буде рік відставання у навчанні".

ВІДЕО ДНЯ

У Раковці відбудеться схід села, де представники влади спробують знайти порозуміння з людьми.

Реклама:

Головне сьогодні