Тест

ДАІ закликає пішоходів використовувати світловідбиваючі елементи в одязі

Як повідомляє прес-служби відомства, зокрема, йдеться про використання на одязі і предметах, які пішохід несе з собою, світлоповертаючих елементів.

Як зазначають в ДАІ, водій автомобіля виявляє пішохода, що має світловідбиваючі елементи із значно більшої відстані в порівнянні з пішоходом без них.

"При русі з ближнім світлом фар відстань збільшується з 25-40 метрів до 130-140 метрів, а при русі з дальнім світлом - відстань збільшується до 400 метрів. При застосуванні світловідбиваючого елементу ризик наїзду на пішохода знижується в 6-8 разів", - йдеться у повідомленні управління.

Особливу увагу в ДАІ звертають на забезпечення таким одягом дітей, що повертаються додому зі школи в умовах недостатньої видимості, або якщо пішохідний маршрут проходить по неосвітлених ділянках доріг. Застосування світловідбивних елементів на одязі допоможе дітям стати більш помітними на дорозі.

"Державтоінспеція Київщини звертається до батьків та вчителів з проханням вживати всіх необхідних заходів для попередження нещасних випадків з дітьми на дорогах. Шановні водії, будьте особливо уважними поблизу навчальних закладів та жилих зон. Побачивши на тротуарі або пішохідному переході дитину - потрібно наперед передбачати її дії та бути удвічі обережним", - сказано у повідомленні відомства.

Зазначимо, що у осінньо-зимовий період зростає кількість дорожньо-транспортних пригод, у тому числі і ДТП за участю та з вини пішоходів. З початку року за участю пішоходів сталося 262 ДТП, в яких 68 людей загинуло та 230 травмовано.

Oсновними причинами цих аварій є скорочення світлового дня, перехід в невстановленому місті, несподіваний вихід на проїжджу частину, перебування у нетверезому стані, погіршення погодних умов, а також недостатня видимість на автодорогах.

Українська правда. Життя