Львівським хлопчикам-мауглі призначили психіатричну експертизу

— 4 вересня 2013, 12:05

Такого до обслідування потребують лікарі, які наглядають за дітьми, щоб встановити більш точний діагноз, повідомляє Комсомольская правда в Украине.

Брати вже два місяці перебувають у дитячій лікарні - вчаться всьому з нуля. Нагадаємо, коли працівники соціальної служби найшли хлопчиків, вони були наче дикі тварини: немиті, голодні, худі. Діти не вміли розмовляти та лякалися людей.

Нині, як зазначають лікарі, діти йдуть на поправку.

Проте, більше це стосується молодшого Юрка. В нього діагностували олігофренію. З ним, на думку фахівців, ще можна попрацювати, однак прогнози не надто оптимістичні.

Молодший хлопчик Юра

"Юра пішов на контакт: показує медсестрам пальцями, яку іграшку йому дати, а яка не подобається. Розмовляти хлопчики, на жаль, так і не навчилися, проте обом вдалося розширити дієту: якщо раніше вони їли лише рідку їжу, то нині даємо і більш твердої консистенції", - розповідає в.о. головного лікаря Львівської міської дитячої клінічної лікарні Роман Герега.

У Любомира, старшого хлопчика, діагностували найважчу форму розумової відсталості - "дебільність". Дитина байдужа до оточуючого світу і покращення лікарі не чекають. Кажуть, що хлопчик до кінця життя, потребуватиме спеціального догляду.

Що стосується батьків, то нині лікарі чекають на результати генетичної експертизи, що встановить роль генетики у діагнозах Любомира та Юрія.

Реклама:

Головне сьогодні