Google оголосили про конкурс картографів-ентузіастів

— 4 вересня 2013, 14:29

Компанія запрошує охочих допомогти зробити карту України точнішою та кориснішою, а взамін обіцяє подарунки.

"Створити карту, яка точно відображає мінливий світ навколо нас, дуже складно - постійно змінюються кордони, будуються нові дороги, змінюються напрямки автомобільного руху, з'являються нові об'єкти: будівлі, ресторани, магазини та дитячі майданчики", - йдеться у релізі компанії.

Карти Google створюються й оновлюються на основі даних з різних джерел: державної та комерційної інформації, супутникових зображень, панорамних знімків Street View, а також завдяки інформації, наданої самими користувачами.

Сьогодні будь-який користувач за допомогою безкоштовного інструменту Картограф Google може поділитися своїми знаннями про Україну, щоб зробити більш актуальною інформацію про різні об'єкти в своєму регіоні.

Google Mapathon 2013 стартує 3 вересня і триватиме до 30 вересня 2013 року.

У конкурсі може взяти участь будь-який житель України віком від 18 років. Завдання учасників конкурсу полягає в тому, щоб додати якнайбільше нових об'єктів і змін на Google Карті України, таких як назви та адреси, місцеві дороги, велосипедні доріжки, лікарні, пам'ятники і багато іншого.

Користувачі, які зроблять найбільшу кількість затверджених змін, отримають цінні подарунки: найкращі 15 учасників конкурсу стануть володарями нових смартфонів або планшетів на базі ОС Android, ще 300 отримають фірмові футболки та сертифікати учасника конкурсу від Google.

Детальніше з правилами участі та умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті конкурсу.

Для участі в конкурсі необхідно зареєструватися за адресою g.co/MapUkraine2013, а потім за допомогою Картографа Google почати вносити зміни на Картах Google.

Картограф Google - це інструмент, який дає можливість користувачам швидко і легко додавати актуальну інформацію на Google Картах. У Картографі можна вибрати певну область карт і додати або оновити інформацію про даний регіон, орієнтуючись на свої знання або супутникові знімки.

Як тільки ваші доповнення будуть затверджені, вони відразу ж з'являться на Картах Google, Google Планета Земля і Картах Google для мобільних пристроїв, точно відображаючи ваш район.

Даний інструмент був вперше запущений п'ять років тому в Індії, а сьогодні Картограф Google використовується у всьому світі. В Україні Картограф Google доступний з серпня 2012 року.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні