Вчені: наявність старших братів збільшує шанси на гомосексуалізм

— 5 вересня 2013, 00:33

Виношування ембріонів чоловічої статі запускає певну імунну реакцію в організмі жінки. Антитіла атакують частину мозку наступної майбутньої дитини, яка відповідає за сексуальність.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Чим більше старших братів має чоловік, тим вірогідніше, що він – гей. Причина цього феномену не в тім, що з меншеньким більше панькаються тощо. Вона суто біологічна, вважають учені.

Імунна відповідь організму жінки стає потужнішою з кожною вагітністю хлопчиком. Отже, кожен наступний син у родині має вищі шанси, що його мозок буде внутрішньоутробно "фемінізований".

До свого дослідження вчені з Університету Брока залучили 1000 чоловіків, які виросли в різних сім’ях. Серед них були прийомні діти і такі, що мають зведених братів чи сестер.

З’ясувалося, що найбільше геїв серед тих чоловіків, які мають старших братів, причому не зведених. Ця закономірність зберігалася навіть у тих випадках, коли біологічні брати зростали нарізно.

Таким чином, якщо син-первісток має 3% вірогідності, що буде геєм, то його менший брат – вже 4%. Для четвертого сина шанси на нетрадиційну орієнтацію подвояться.

Цікаво, що ембріони жіночої статі не викликають подібної імунної реакції в організмі матерів. Жодного зв’язку між кількістю сестер та сексуальною орієнтацією жінки вчені не знайшли.

Реклама:

Головне сьогодні