Україна стала однією з найгірших країн для народження дітей

— 5 вересня 2013, 16:25

Такої думки дотримуються західні аналітики, яких цитує Фокус.

Так, у рейтингу країн, найкращих для народження (складений корпорацією The Economist Intelligence Unit), Україна посіла "почесне" 78-е місце. Нижче тільки Кенія (79-е) і Нігерія (80-е).

Оцінювалися держави за 11 критеріями: рівень життя, стабільність на ринку праці, рівноправ'я статей, географічне положення, рівень злочинності, оцінка особистого щастя, оцінка системи охорони здоров'я, сімейні цінності та ін.

Враховуючи, що, на думку аналітиків The Economist, саме багатство країни, виміряне у ВВП на людину, на 2/3 визначає задоволеність громадян своїм життям.

Перші позиції в рейтингу посіли Швейцарія, Австралія і Норвегія. Україна ж потрапила до складу бунтуючих і бідних держав, де панує політичний гніт. Крім того, вона фактично стала найгіршою в Європі країною, де можна було б народитися.

Утім, українські демографи з оцінками іноземних фахівців не згодні.

"Якщо говорити про ВВП, то ми дійсно в групі країн з низькими доходами. Але що стосується всіх інших критеріїв, то у нас ситуація значно краще, ніж у Нігерії. Такого рейтингу не повинно було бути" , - стверджує фахівець Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Людмила Черенько.

Реклама:

Головне сьогодні