Смертність на дорогах України можна порівняти з військовими втратами

— 6 вересня 2013, 11:37

Як пише видання Корреспондент, смертність, порівнянна з військовими втратами, є наслідком середньовічної дорожньої інфраструктури та масової омани, що людина на дорогому авто завжди права.

Так, в Україні половина смертей в результаті аварій припадає на пішоходів. Згідно з інформацією МОЗ, на дорогах країни щороку гинуть близько 2,5 тисяч осіб.

Журнал зазначає, що це один з найвищих показників у світі. Вище він тільки у двох тихоокеанських країн - Вануату і Кірибаті, в латиноамериканському Сальвадорі, а також в африканських Мозамбіку та Ліберії, свідчать дані дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я Global status report on road safety 2013 .

У той же час у Франції частка смертей пішоходів у числі всіх летальних ДТП -12%, у Німеччині - 13%, у Польщі - 31%. У цілому на 1 млн. мешканців Євросоюзу припадає 61 загиблий пішохід, тоді як в Україні - 106.

Серед головних причин сумного лідерства України експерти називають різке зростання кількості автомобілів у країні починаючи з 2005-го року. За даними Асоціації безпечного руху, якщо в 2005 році в країні налічувалося 60 машин на 1 тис. населення, то в 2012 -му вже 187. Поки цей показник ще далекий від європейських : в Італії він дорівнює 596 автомобілів, у Франції - 496, у Польщі -439.

Реклама:

Головне сьогодні