Nokia похизувалася "гігантофоном" і планшетом. Фото

— 22 жовтня 2013, 17:14

Як повідомляє Дзеркало тижня із посиланням на The Wall Street Journal, планшет Nokia Lumia 2520 з 10- дюймовим екраном працює на платформі Windows RT 8.1. Це означає, що на нього можна ставити будь-які "плиточні" програми з магазину Windows Store.

На планшеті можна буде повноцінно працювати в програмах пакету Microsft Office. Однак в десктопному режимі буде функціонувати лише попередньо встановлений Microsoft Office та набір штатних утиліт.

Гаджет працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 800 з частотою 2,2 ГГц з 2 ГБ оперативки і носієм в 32 ГБ, може працювати в мережах LTE і має 6,7 - мегапіксельну тилову (оптика Carl Zeiss) і 2 -МП фронтальну камери. Розширити вбудовану пам'ять можна картою microSD об'ємом до 32 ГБ.

Опція швидкої зарядки дозволить заповнити батарею пристрою на 50% всього за 40 хвилин. Екран пристрою дуже яскравий - 650 ніт - і, за твердженням представників Nokia, дозволяє комфортно користуватися планшетником навіть на яскравому сонці. Для роботи можна докупити до пристрою (базова ціна - 499 доларів без податків і субсидій) додаткову обкладинку - підставку-клавіатуру, яка коштуватиме 149 доларів.

Габарити планшетника - 267 на 168 на 8,9 мм, вага - 615 грамів, приблизно як у iPad 4. Діагональ дисплея - 10,1 дюйма, роздільна здатність - Full HD.

Пристрої Lumia 1520 і Lumia 1320 мають Шестидюймовий екрани і позиціонуються як фаблети ( phablet ) - гібрид телефонів і планшетників, або "гігантофон". "Портфель Lumia продовжує зростати. Не тільки за кількістю пристроїв , але і за їх розміром", - заявив глава Nokia Стівен Елоп в ході конференції Nokia World.

Більш дорога модель Lumia 1520, обладнана 20- мегапіксельною камерою, надійде в продаж вже в цьому кварталі, її роздрібна вартість складе 749 доларів США.

В якості "операційки" використовується остання версія Windows Phone 8 - GDR3. Це означає, що на екрані поміститься ще одна колонка значків, тобто можливостей для модифікації "хоумскріна" стане більше.

Lumia 1520 - найбільший серед смартфонів, шо коли-небудь випускалися на Windows Phone. Його габарити - 162,8 на 85,4 на 8,7 мм, вага - 209 грамів. Для порівняння, Galaxy Note 3 важить на 39 грамів менше.

Базова модель Lumia 1320 має слабший процесор і буде коштувати 339 доларів. Ця модель призначена для emerging markets, зокрема, для Китаю, Індії та В'єтнаму.

Глава компанії відзначив, що незабаром для пристроїв на базі ОС Windows з'явиться офіційний додаток Instagram (відсутність низки популярних додатків для пристроїв на базі Windows було основною перешкодою для затвердження цієї ОС в якості альтернативи платформам iOS від Apple і Android від Google для мобільних пристроїв).

У вівторок Nokia також представила три смартфона лінійки Asha вартістю менше 100 доларів.

Нові пристрої Nokia вийдуть на ринок напередодні початку святкового сезону в багатьох країнах світу.

Реклама:

Головне сьогодні