Вчені назвали 8 способів покращити свій ранок

— 4 жовтня 2013, 09:57

Американський спортсмен Джеймс Клір запропонував вісім способів, як зробити свій ранок приємним і продуктивним, пише biggggidea.com.

1. Керуйте своєю енергією, а не часом.

Ви напевно знаєте, в який час які завдання вам вдається робити краще. Наприклад, якщо творча енергія приходить до вас вранці, не займайтеся в цей час рутиною - творіть! Залиште телефонні дзвінки, листи та інші нетворчі справи на другу половину дня.

2. Готуйтеся до ранку вночі.

Дуже корисно витратити 10-20 хвилин увечері на організацію свого наступного дня. Спробуйте з вечора уявити ваш ранок, і тоді на початку дня буде набагато легше розпочати справи.

3. Не читайте листів до полудня.

Досить непросто подолати бажання відкрити поштову скриньку - ми робимо це, навіть не встигнувши вмитися. Утім, не варто витрачати свою енергію на розчищення пошти, адже електронкою ніхто не стане писати вам про екстрені ситуації. Використовуйте ранок для того, щоб зробити щось важливе, а не щось "термінове".

4. Вимкніть телефон або залиште його в іншій кімнаті.

Залиште вранці телефон і гаджети у місці, яке знаходиться поза полем вашого зору. Так ви позбавитесь бажання перевірити SMS, Facebook, Twitter та інші соціальні мережі. Таким чином зникає ймовірність спустити половину часу "в трубу".

5. Працюйте в прохолодному місці.

Ви коли-небудь помічали, як мляво ви себе почуваєте в надто теплому приміщенні? Знизьте температуру в кімнаті або перейдіть у більш прохолодне місце - це вірний спосіб зосередитися.

6. Сидіть/стійте прямо.

Мозок потребує кисню, щоб працювати належним чином. Легені повинні бути в змозі розширюватися і стискатися, щоб заповнити організм киснем. Це звучить досить просто, але проблема в тому, що більшість людей сидять згорбившись, втупившись на екран і клавіатуру.

Коли ви сидите згорбившись, груди знаходиться в складеному положенні, і діафрагма тисне на нижню частину легенів, що ускладнює здатність дихати легко і глибоко. Сядьте прямо або встаньте, і ви зрозумієте, що дихається набагато легше. В результаті ваш мозок буде отримувати більше кисню, і ви зможете краще сконцентруватися.

7. Зробіть їжу нагородою за зусилля.

Джеймс Клір практикує періодичне голодування: перший раз за день він приймає їжу біля полудня. Це дає можливість зробити день більш продуктивним. Скільки часу щодня люди проводять за думками про планування та споживання продуктів харчування. Замість цього варто думати про більш важливі речі, а вже потім - коли ранкові справи будуть виконані - нагородити себе смачним ланчем.

8. Підготуйтеся до початку дня.

Перед тим, як почати займатися справами, варто трохи підготуватися: провести десять хвилин за медитацією, облитися холодною водою, зробити зарядку. Це такий ранковий ритуал, який має стати крихітним сигналом для вашого мозку про те, що прийшов час взятися за роботу.

Також варто пам'ятати: те, що ви робите щоранку, є показником вашого підходу до усього дня, а значить, і до всього життя.

Реклама:

Головне сьогодні