Табачник: Таких темпів підручникотворення як в Україні не має жодна країна Європи

— 4 жовтня 2013, 16:00

Про це він заявив під час зустрічі з вчителями з нагоди Дня працівників освіти, яке в Україні відзначається у першу неділю жовтня, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Таких темпів підручникотворення як в Україні не має жодна країна Європи", - цитує міністра освіти прес-служба.

[L]Табачник зазначив, що кожен рік зростає заробітної плати для поліграфістів, дорожчає папір і картон. Якщо порівняти 2009 рік і 2013 рік, то різниця вартості тонни картону вдвічі, паперу – майже вдвічі.

"Не зважаючи на всі ці об’єктивні чинники, щороку підручник для державної скарбниці стає дешевшим. Цьогоріч підручник разом з доставкою для 5-х класів коштував близько 18 гривень, для 2-х класів – 12,4 грн. І навіть для національних меншин з маленькими тиражами (170-180 примірників), враховуючи авторський гонорар та подвійний переклад, найдорожчий підручник був 350 гривень. У 2009 році найдорожчий підручник коштував 849 гривень для національних меншин. Це абсолютно відкрита державна статистика", - пояснив Табачник.

Він також зауважив, що міжнародні моніторинги показують покращення знань школярів з природничих наук.

"Поки що міжнародні моніторинги, у тому числі й такі авторитетні як TIMSS, щоразу свідчать, що наші школярі з природничих наук покращують позиції. Це враховуючи те, що школи для моніторингу міжнародні компанії обирають самі", - сказав Табачник.

Як відомо, підручники для школярів 1,2 та 5 класів були розкритиковані за помилки і зміст. У МОН пояснили, що нові підручники зараз проходять апробацію у школах, помилки у них потрапили з вини коректорів.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні