Американцям дозволили користуватися електронікою у літаках

— 1 листопада 2013, 09:05

Як повідомляє Lenta.ru, тепер пасажирам дозволяється тримати електронні пристрої включеними протягом усього польоту включаючи зліт і посадку. У телефонах, однак, повинен бути активований "Режим польоту" або відключений стільниковий модуль. Використовувати Wi -Fi (послугу бездротового доступу в інтернет на борту надають багато авіакомпаній) і Bluetooth дозволяється.

Пасажири на своїх пристроях можуть "читати електронні книги, грати в ігри і дивитися відео". Проте, Управління рекомендувало відкласти апарати в сторону під час інструктажу з безпеки. Важкі пристрої на зльоті та посадці пасажирам порадили прибирати під крісло або в багажний відсік над сидінням.

У ряді ситуацій екіпаж, однак, може вимагати від пасажирів вимкнути пристрої. Це може статися, наприклад, у випадку, коли літак злітає або здійснює посадку в умовах поганої видимості.

Рішення дозволити використовувати електроніку на борту літаків протягом усього польоту FAA прийняло на основі висновків, зроблених експертною комісією. До комісії увійшли представники авіакомпаній і компаній, що випускають мобільні пристрої, пілоти, авіабудівники, бортпровідники і пасажири.

FAA відзначило, що остаточний дозвіл на використання пристроїв на борту будуть давати авіакомпанії. Перед цим вони будуть зобов'язані провести у себе перевірки. Управління припустило, що більшість американських авіакомпаній знімуть заборону до кінця 2013 року. Так, Delta дозволить своїм пасажирам не вимикати електроніку вже з 1 листопада.

Відключати електронні пристрої під час зльоту і посадки вимагають більшість авіакомпаній. Вимога обумовлена сукупністю причин - зокрема, побоюванням, що електромагнітне випромінювання порушить роботу бортових систем літака.

Реклама:

Головне сьогодні