В Мексиці ввели санкції проти ожиріння

— 1 листопада 2013, 11:14

Як заявив мексиканський лідер, якого цитує Lenta.ru, життя мільйонів мексиканців буквально перебуває під загрозою.

"Ми не можемо сидіти склавши руки в умовах справжньої епідемії зайвої ваги та ожиріння", - підкреслив Пенья Ньєто. Він закликав мексиканців щонайменше годину на день присвячувати фізичный діяльності, наприклад, прогулянкам.

У рамках боротьби з ожирінням парламент Мексики схвалив додаткові податки на калорійну їжу і солодку газовану воду. Всі продукти, що містять 275 кілокалорій на 100 грамів і більше, будуть обкладатися восьмивідсотковим податком, а з кожного літра солодких напоїв буде стягуватися акциз у розмірі 1 песо (8 американських центів).

Найближчим часом, розповів Пенья Ньєто, міністерство охорони здоров'я почне моніторинг ваги громадян. Відповідно до нового закону, уряд буде ставити на корисні продукти печатку "поживна цінність", щоб мексиканці розуміли, що кладуть до свого кошика

Сім мешканців Мексики з десяти або мають зайву вагу, або страждають від ожиріння. Частка людей з вагою вище норми в Мексиці перевищила показники США. Крім того, найбільша кількість хворих на діабет серед 34 країн- членів Організації економічного співробітництва та розвитку проживає саме в Мексиці.

Реклама:

Головне сьогодні