З наступного року студенти зможуть купувати квитки онлайн

— 4 листопада 2013, 15:44

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У День залізничника, 4 листопада, активісти громадської організації "Молодь демократичного альянсу" привітали керівництво "Укрзалізниці" пакетом звернень від студентів і нагадали про своє право купувати квитки на потяг через Інтернет.

"Укрзалізниця" в 2009 році запровадила послугу онлайн-оформлення проїзних документів, з травня 2012 року впровадила купівлю квитків через офіційний сайт, проте в цьому процесі зовсім проігнорували інтереси студентів, кажуть активісти.

Вони зібрали 755 звернень студентів першого-четвертого курсів з п’яти міст України, які підтримують цю ініціативу.

Активісти нагадали, що в кожного вищого навчального закладу є база даних студентських квитків і вона може бути передана "Укрзалізниці".

Заступник директора "Укрзалізниці" з пасажирських перевезень Павло Чекалов повідомив, що робота над вирішенням цієї проблеми триває вже вісім місяців і з липня наступного року студенти таки зможуть купувати квитки не заходячи в касу.

"Вже є постанова Кабміну, в якій йдеться про те, що з 1 липня 2014 року база даних міністерства освіти і науки України буде мати легітимність і нею можна буде користуватися при продажі електронних проїзних документів", – сказав він.

Чекалов додав, що в листопаді цього року додатково з’являться десять поїздів, на які усім пасажирам можна буде купувати квитки онлайн.

У 2012 році "Укрзалізниця" продала майже 62 тисячі квитків, 10% з яких пільгові студентські.

Реклама:

Головне сьогодні