СМС-повідомлення псують стосунки - вчені

— 5 листопада 2013, 12:23

Про це йдеться у новому дослідженні, проведеного вченими з університету Брігама Янга. Вони виявили, що велика кількість смс-повідомлень, асоціюється із низькою якістю стосунків, як у чоловіків, так і у жінок, пише The Huffington Post.

Свої висновки, вони зробили на основі аналізу "текстових" звичок 276 дорослих чоловіків і жінок у віці від 18-ти до 25-ти років. З них, 38% мали серйозні стосунки, 46% були заручені, 16% - одружені. Всі вони заповнювали анкету, що включала питання про роль технологій у їхньому коханні.

На думку дослідників, вибачатися, врегульовувати розбіжності і приймати певні рішення за допомогою смс-повідомлень, асоціювалося із "низькою якістю стосунків" для жінок. Для чоловіків, символом низької якості стосунків, була їх занадто велика кількість.

Натомість, повідомлення, де виражалися почуття, навпаки стали центральною частиною стосунків у багатьох пар (82%) і покращували їхню якість.

Утім, справи погіршувалися, якщо пари з'ясовувати стосунки за допомогою текстових повідомлень. Основні, формуючі діалоги, які виникали у вигляді тексту, могли пригнічувати рівень емоційного зв'язку у стосунках.

За словами дослідника Джонатана Сандберга, розчарування та осмислення реальності відбувається частіше, якщо розмова триває обличчям до обличчя. "Тут існує певна обмеженість (у текстових повідомленнях - авт.) і ви не можете побачити нестриманість людини, яку ви повинні побачити", - каже він.

Як відомо, нещодавнє дослідження показало, що більше 60% молодих людей кажуть, що вони забагато покладаються на технології і, що це може призвести до дегуманізації.

Тим не менше, те саме дослідження, також продемонструвало, що 70% молоді каже, що технології покращують їхні відносини. Тож, ключем до вирішення проблеми, є, скоріше за все, грамотний баланс.

Реклама:

Головне сьогодні