Українці знають англійську краще, ніж росіяни та італійці

— 6 листопада 2013, 11:17

Між тим, українці володіють англійською краще, ніж росіяни, італійці або французи, які потрапили до групи країн з "низьким рівнем" знань.

Німеччині вдалося увійти до країн з "високим рівнем" та посісти 14-те місце рейтингу, пише Deutsche Welle.

Найкраще у світі англійською, як іноземною, володіють мешканці Швеції, Норвегії, Нідерландів та Естонії. Вони посіли перші місця у рейтингу.

Всесвітнє порівняння знань англійської серед дорослих проводиться вже втретє. Зазначимо, що для створення рейтингу, було протестовано знання 750 тисяч дорослих осіб у 60-ти країнах світу в 2012 році.

Крім того, для порівняльного аналізу знань між 2007 та 2012 роками вчені вивчили результати тестів загалом п'яти мільйонів людей.

Аналізуючи тенденції у вивченні англійської за останні шість років, автори Englisch Proficiency Index дійшли висновку, що загалом у світі збільшились інвестиції у цій сфері.

У Туреччині, Казахстані і Угорщині та Росії дорослі під час тестування показали кращі результати, ніж кілька років тому. Тим часом, деякі інші тупцювали на місці (Україна в їхньому числі) або навіть збавили оберти у вивченні англійської.

Реклама:

Головне сьогодні