Тест

Українські письменники закликали керівництво силовиків піти у відставку

Українські письменники закликали керівників силових органів України піти у відставку через побиття Тетяни Чорновол.

Про це вони написали у своїй заяві.

"Ми, українські письменники, діячі культури, митці, обурені цинічною розправою над журналісткою Тетяною Чорновол, - йдедеться у ній. - Спосіб, у який було здійснено напад, нагадує те, як свого часу розправилися з журналістом Георгієм Ґонґадзе".

На переконання підписантів. "не виникає сумнівів, що в обох випадках діяли не гопники чи "тітушки", а спеціально навчені працівники підрозділу МВС чи СБУ".

"З огляду на це, вимагаємо негайної відставки міністра внутрішніх справ, голови СБУ та генерального прокурора, які можуть бути безпосередньо замішані в розправі над журналісткою", - підкреслюють пьсменники.

Вони також звернулися до журналістів з проханням проявити солідарність із Тетяною Чорновіл та припинити мовлення на радіо- і телеканалах, "як це свого часу зробили російські колеги, коли було убито російського журналіста Владислава Лістьєва".

"Невже нам мало звірячого побиття журналіста? Невже чекатимемо, поки хтось загине?", - наголошують автори заяви.

Документ підписали: Борис Гуменюк, Сергій Пантюк, Іван Андрусяк, Брати Капранови, Анатолій Дністровий, Рауль Чілачава, Михайло Сидоржевський, Володимир Даниленко, Олександр Мушкудіані, Олександр Бакуменко, Віктор Женченко, Олександр Поліщук, Сергій Сегеда, Віктор Нестерук, Тетяна Мельникова (Пантюк), Віталій Кошляк, Михайло Волошин та Христина Дичко.

Долучитися до звернення можна тут:
http://ualit.org/?p=11627