Туристам Африки пропонують "злидневі" тури. Фото

— 3 грудня 2013, 10:21

Як пише Inopressa із посиланням на El Mundo, у рекламі незвичайної послуги сказано, що це "відтворене передмістя, де в Південній Африці туляться мільйони людей в умовах жорстоких злиднів". Причому номер у "нетрях" коштуватиме приблизно 75 євро, а ночівля в п'ятизіркових корпусах того ж готелю - 100-170.

Як зазначають у туристичних агенціях, мода на "злидневі" тури активно шириться Африкою. Зокрема, у Кейптауні, Йоганнесбурзі та Найробі уже проводяться екскурсії у небезпечні та бідні передмістя, де живуть темношкірі, яких можна фотографувати.

Італійська туристка Луіджіна була в шоці. Вона пояснила: "Ми купили квиток, тому що нам сказали, що це єдиний шанс подивитися в'язницю на острові Роббен. Спочатку нам влаштували екскурсію в передмісті".

Коли туристи увійшли в будинок і почали фотографувати сплячого чоловіка, Луіджіна обурилася і вискочила на вулицю: "Це було образливо". Гід, зі свого боку, образився на неї.

Фото emoya.co.za

"Я сказала, що це ганьба, а він мені пояснив, що для селища - це спосіб трошки заробити", - розповіла італійка.

Нині навколо цього питання тривають гострі дебати, бо бідняки вважатимуть, що зможуть жити за рахунок демонстрації своєї бідності.

Те саме стосується і племен, які демонструють не бідність, а старовинний спосіб життя. Гід з Танзанії Вілсон зі сміхом розповів: "Нам подавали офіційні скарги, тому що туристи бачили масаїв з мобільниками або в кросівках. Тепер в Африці мобільники є у всіх".

Правда, згідно з дослідженням Кейптаунського університету, 83 % туристів після екскурсії рекомендують її іншим, а 70% говорять, що їхнє негативне враження про передмістя змінилося в кращий бік.

Реклама:

Головне сьогодні