Гаджети Apple знатимуть господаря "в обличчя"

— 3 грудня 2013, 19:23

Гаджети будуть обмежувати доступ до тих або інших даних залежно від того, в чиїх руках знаходиться пристрій, повідгмляють Вести.ru.

Для розпізнавання обличчя буде використовуватися велика кількість даних, включаючи риси обличчя, тон і текстуру шкіри, віддаленість носа від рота і багато іншого. Таким чином, якщо пристрій тримає в руках не його власник, то він, наприклад, не буде виводити повідомлення про вхідні e-mail і СМС, не дозволить переглянути збережені фотографії, заборонить доступ до певних програм тощо.

В Apple відзначають, що під час вхідного дзвінка iPhone зможе "відчути", що хтось зараз дивиться на екран. У разі, якщо це не авторизований користувач, дисплей не увімкнеться. Таким чином, "чужак" навіть не зможе побачити, хто телефонує.

Подібна система може бути використана і на десктопах. Приміром, тільки користувачі з авторизованою системою зможуть міняти заставку екрану, змінювати налаштування, відкривати певні програми і так далі.

Поки що невідомо, чи планує взагалі Apple реалізувати нову технологію в своїх пристроях або вона запатентувала її "про всяк випадок". Проте, експерти вважають, що патент добре вписується в загальну концепцію розвитку продуктів компанії. Відзначимо, що подібні технології є трендом індустрії - наприклад, розпізнавання облич використовується в ігрових приставках Xbox One і PlayStation 4, експериментує з ним і Google в своїх смартфонах Nexus.

Реклама:

Головне сьогодні