Ватикан відмовився надати ООН інформацію про священнослужителів-педофілів

— 4 грудня 2013, 10:27

Там заявили, що відповідні випадки знаходяться на розгляді судів тих країн, де такі порушення мали місце, повідомляє ВВС News.

Зазначимо, що у березні, новопризначений Папа Римський Франциск оголосив, що розгляд справ, пов'язаних із сексуальним домаганням, має життєво важливе значення для авторитету Церкви.

У липні минулого року, Комітет ООН з прав дитини, надіслав документ-опитування з проханням надати докладну інформацію про всі випадки сексуального насильства, починаючи з 1995-го року.

Зокрема, питання включені до списку ООН, стосувалися того, чи дозволено священикам чи ченцям, винним у сексуальних злочинах, залишатися у контакті з дітьми, а також які правові заходи були застосовані проти них.

У своїй відповіді, Святий престол повідомив, що не розкриватиме інформацію про релігійну дисципліну духовенства, якщо цього спеціально не вимагатиме влада країни, якій вони служать.

Він також додав, що було змінено критерії відбору священників і переглянуто закони церкви, на користь правильної дисципліни духовенства.

Реклама:

Головне сьогодні