Традиційна японська кухня увійшла до списку ЮНЕСКО

— 5 грудня 2013, 13:43

Таким чином, японський уряд отримав надію на підвищення світового визнання традиційної кухні, а також на наплив іноземних туристів та збільшення сільськогосподарської продукції країни, повідомляє Japantimes.co.jp.

За словами прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе, вони дійсно щасливі. "Ми б хотіли поширювати японську кухню до наступних поколінь. Нам би також хотілося працювати більше, щоб люди за кордоном змогли оцінити переваги "Вашоку", - каже він.

Уряд також сподівається, що дана реєстрація допоможе зберегти продуктові концерни у країні.

Раніше, до списку ЮНЕСКО потрапила Французька кухня, мексиканська традиційна кухня та середземноморська дієта, в таких країнах як: Іспанія, Італія, а також до списку додалася турецька урочиста страва - "keskek".

"Вашоку" ("гармонія у їжі") - традиційна японська кухня. Основні принципи: на столі мають бути продукти 5-ти кольорів (білий, чорний, червоний, зелений і жовтий) та продукти з 5-ти смаків (солодкий, солоний, кислий, гострий і гіркий).

Серед способів приготування має бути швидке варіння, кип'ятіння у повільному режимі, смаження і маринування. Крім того, під час трапези, повинні "працювати" всі відчуття: зір, смак, слух, дотик та нюх.

Головними ж емоціями, під час вживання їжі, має бути вдячність до кухаря, гостей та всіх людей, які мають відношення до страв на столі.

Реклама:

Головне сьогодні