Європейський шторм "Ксав'єр" перевертає вантажівки. Відео

— 6 грудня 2013, 13:46

Шторм "Ксав'єр", який прокотився Європою, вже назвали найпотужнішим за останні 30 років. Через природні катаклізми в Лондоні скликали екстрене засідання урядового комітету з безпеки "Кобра". Вже є перші жертви розгулу стихії, пишуть Вести.ru.

Нині пориви вітру в Шотландії досягають 170 кілометрів на годину. Там припинено рух поїздів. Також в Шотландії заборонено проїзд по цілому ряду мостів, з перебоями працюють аеропорти.

Повідомляється про сотні знеструмлених будинків. Вітер настільки сильний, що перевернути навіть вантажівку.

Зокрема, такий інцидент стався в Уест-Лотіані. Водій перевернутої вантажівки загинув. Його машина пошкодила ще два автомобілі.

В Единбурзі довелося евакуювати весь персонал вокзалу після того, як на його скляний дах звалилися уламки якихось дерев'яних конструкцій і розбилося скло. З авіаперельотами теж все непросто: більшість рейсів аеропортів Единбурга, Глазго і Абердіна скасовані. Один літак перенаправили в Ньюкасл, де під час посадки в нього влучила блискавка.

Метеорологи називають те, що відбувається "погодною бомбою". Про те, що стихія завдасть такий удар, ніхто не здогадувався до ранку середи

Синоптики обіцяють, що більш спокійна погода встановиться вже у четвер. Але теплий атмосферний фронт із заходу зустрінеться з холодним прямо над Шотландією. Через це може піти сніг, який невдовзі зміниться дощем.

Місцеві мешканці відобразили на відео ділянку дороги з містечка Макдаффі в Банфф під час шторму.

Реклама:

Головне сьогодні