Українка може стати найстарішою людиною світу

— 8 січня 2014, 14:59

14 лютого 2014 року Катерині Іванівні Козак з Коломиї виповниться 117 років, що дасть їй шанс претендувати на титул найстарішої людини планети, який зараз належить 116 -річній японці Місао Окаві.

Цього дня, повідомляє газета "Сегодня", до українки збираються приїхати представники Національного реєстру рекордів України, щоб вручити офіційне підтвердження рекорду від Книги рекордів Гіннеса.

Можлива рекордсменка останнім часом практично повністю втратила слух. Говорить небагато - лише відповідає на найпростіші питання і повідомляє рідним про самопочуття.

Напівжартома, напівсерйозно причиною свого довголіття вона називає самотність, бо ніколи не була одружена, а отже, на її погляд, "уникла приводів для нервів і переживань".

Фото газети Сегодня

"У молодості вона розчарувалася в чоловіках. Її знайомий хлопець був викритий у крадіжці. Її тоді це дуже засмутило. Заміж вона, в результаті, так і не вийшла, своїх дітей у неї немає - присвятила себе дітям сестри, яку фашисти під час війни вивезли до Німеччини. Про сестру досі немає жодних відомостей", - розповів журналістам її внучатий племінник В'ячеслав Буряк.

За його словами, бабуся наполягає, щоб поховали її у весільній фаті. "Вона навіть зажадала у рідних показати цю фату. Тому їм довелося її купити. Але помирати старенька не збирається і почуває себе добре", - запевняють працівники Івано- Франківської обладміністрації, які провідують бабу Катю.

Рідні довгожительки хваляться, що в 100 років Катерина Іванівна ще активно допомагала їм копати картоплю: "Сама, звичайно, лопатою не працювала, але викопану картоплю збирала".

До думки, що в лютому баба Катя може офіційно стати найстарішою українкою, її рідні вже звикли. Як і до візитів преси та чиновників з області.

При цьому Буряк скаржиться: "Незважаючи на таку увагу, ніхто не привіз їй найпотрібніше - інвалідний візок. За стіл, у м'яке крісло, я переношу її на руках".

Реклама:

Головне сьогодні