Google Glass розпізнаватиме сексуальних маньяків?

— 7 лютого 2014, 09:09

Як повідомляє німецька газета Die Zeit, яку цитує Inopressa, компанія FacialNetwork.com веде розробку програми під назвою NameTag, яке вже зараз за допомогою встановленої в Google Glass камери здатна робити фотографії осіб і порівнювати їх з базою даних компанії, після чого на екран очок виводиться ім'я та додаткова інформація про людину.

Поки що в базі даних FacialNetwork.com знаходиться всього два мільйони профілів, що належать переважно відомим людям, але надалі компанія сподівається налагодити співпрацю з такими соціальними мережами, як Facebook і LinkedIn.

У тестовому відео, наприклад, показано, що програма вже може використовувати дані з Національного публічного реєстру сексуальних злочинців США. Крім цього, планується співпрацювати з великими сайтами знайомств, що, за словами головного розробника Кевіна Алана Тусси, дозволить "краще розуміти людей навколо нас".

Тим часом інформація на більшості сайтів знайомств доступна тільки для зареєстрованих користувачів, але це, як зазначає видання, не єдина проблема, з якою доводиться стикатися розробникам. Також істотно ускладнити розпізнавання осіб може погана якість знімків рухомих людей і носіння ними сонячних окулярів. Крім FacialNetwork.com, розробкою аналогічних програм займаються такі фірми, як Lambda Labs і Orbeus.

Сам Google, у свою чергу, схвалювати програмне забезпечення для розпізнавання осіб поки що не збирається. Відповідні програми, як заявив глава північноєвропейського відділення компанії Кай Обербека, "в продукти компанії додані не будуть".

Реклама:

Головне сьогодні